Kenji Kurasaki


Kenji Kurasaki. 10e dan Kyokushin karate


Kenji Kurasaki is geboren uit een traditionele Samoerai familie en juist daardoor is er minder bekend zoals andere meesters die veel voor de toekomst hebben betekent.

Hij werd geboren 15 maart 1930 in een buitenwijk van Tokyo.

In 1951 sloot hij zich aan bij de Yamaguchi Karate style samen met Masutatsu Oyama. In 1953 besloten zij samen om een nieuwe stijl op te richten wat later bleek een bijzondere stijl het “Kyokushin Karate”


Kaicho Jon Bluming schreef: Van Kenji Kurasaki leerde ik vechten  en hij was een voorbeeld voor mij. Kurasaki was toen 75 kilo en een echte vechter(samoerai). Hij was de man die mij de echte spirit achter het Budo liet zien. Ook de vele jaren daarna heeft hij met zijn geweldige vriendschap en goede raad altijd achter mij gestaan. Een aantal maanden verbleef Kurasaki hier in Nederland en assisteerde Kaicho Jon met de ontwikkeling van het kyokushin in Nederland.


Enige tijd na het overlijden van Sosei Mas Oyama in 1994 startte Kenji Kurasaki zijn eigen Mejiro Gym. Naast de discussies over de opvolging van Mas Oyama koos hij zijn eigen weg.

Een weg die vele succesvolle vechters heeft opgeleverd.

Kenji Kurasaki is een levende legende die indruk heeft gemaakt op wat de Budo wereld op dit moment uitstraalt, uiteraard met haar beperkingen.


In 1980 richtte Kenji samen met Kaicho Jon de IBK( international Budokaikan) organisatie op.

Een samenwerking die voortvloeide uit echte vriendschap, kennis delen om het niveau te behouden. Bedankt dat wij daar gebruik van mogen maken! Kenji Kurasaki